Uusi vuosi on Jekkulle aina kovin jännittävä. Niinkuin moni muukin asia. Uuden vuoden räjäytykset eivät kuulu Jekkun lempiasioihin. Myöskään muut paukut, kuten aseet (metsästys) eivät innosta tuota poikaa. 

Tämän vuoden valmistelut aloitettiin tänään. Aiempina vuosina meillä on ollut käytössä D.A.P.:in feromonihaihdutin sekä samaista suihketta. Tänä vuonna päätimme kokeilla toisenlaista valmistetta. Ostin eläinkaupasta Pet Remedy -merkkisen haihduttimen. Tuon pitäisi olla luonnonmukaista (sisältää valerianaa, salviaa, basilikaa ja vetiver ruohoa) ja toimia kaikille eläimille (takakannen mukaan myös ihmisille :) ). Meidän perheessä tosin ainoa säikkyjä on Jekku. Moccan vieressä voisi vaikka räjähtää eikä tuo ole juuri moksiskaan. Tytötkään eivät ole reagoineet (ainakaan aiempina vuosina) pommeihin - toivottavasti eivät tänäkään vuonna. Jekkulla on ollut käytössä myös ThunderShirt, jonka tarkoituksena on luoda paineen tuntua kehoon - ikään kuin joku halaisi - ja näin rauhoittaa koiraa. 

Lenkeille Jekkulle tarvitsee alkaa taas laittamaan noutajahihna, jottei tuo mahdollisesti säikähtäessään pääse pakenemaan pannan läpi. Ja joku älypää aloitteli tänään jo noiden pommien paukuttelua - ai että miten mukavaa! 

Meillä uusi vuosi ei siis ole mitenkään erityisen odotettu juhla, ainakaan eläinten kannalta. Tai siis Jekkun. Tuota on kovin ikävä katsoa, kun riittävästi ahdistuu. Mutta aiemmista vuosista oppineena, meillä kuunnellaan radioita, televisiota, ehkä vielä musiikkia koneelta ja huumataan koira yrteillä :D Ja tuo ottaa onneksi Moccasta tukea, joten eiköhän tuo tänäkin vuonna hieman rauhoita toista. 

Meidän perheeseen ei tosin raketteja osteta. Onhan se toki mukava katsoa hienoja paukkuja, mutta meillä ajatellaan enemmän näiden muiden parasta. Ja mitä sitä rahaa polttamaan savuna ilmaan ;) 

Mukavaa uutta vuotta kaikille ja pitäkäähän huoli lemmikeistänne! 

Siltä varalta, että joku pääsee karkuteille, muistakaa Etsijäkoiraliiton päivystävä numero 040 724 8614, päivystävät 24/7.