Vuoden vaihde sujui yllättävänkin hienosti. Meillä oli Jekkulla käytössä se haihdutin, ThunderShirt ja radio. Kotona sisällä tuo ei paljon mihinkään reagoinut, pahimpien paukutusten aikana levottomuutta oli havaittavissa, mutta kuten todettua, yllättävän hienosti sujui. Ainoat paniikit saatiin aikaan, kun yöllä oli pakko käydä vielä "ilta"pissalla ja pihalla vielä joku räjäytteli raketteja. Meillä oli onneksi käytössä myös tuolla sprinkulla noutajatalutin, joka oli valtava onni! Tuo venkoili hihnassa paniikin saatuaan niin paljon, että olisi hyvin isolla todennäköisyydellä päässyt normaalista pannastaan irti. 

Ensimmäinen päivä vuodesta on sujunut leppoisissa tunnelmissa. Koiratkin saivat nukkua pitkään ;) ja päivä on mennyt pitkälti pötköteltäessä. Noista kaikista huomaa hyvin sen, että kun illalla / yöllä on mennyt myöhään eivätkä ole päässeet noudattamaan normaalia päivä- ja yörytmiään (eli sitä unirytmiään, kun nukutaan koko päivä omistajien ollessa töissä :P ) , niin hekin ovat huomattavasti väsyneempiä kuin normaalisti. 

Viime vuosi oli kokonaisuudessaan onnistunut ja Moccan kanssa saavutettiin aika paljon eri harrastuksissa.
Tokossa saavutimme sekä TK1 että TK2 tuloksen ja olimme muutaman kerran palkintosijoilla; Raisiossa kesäkuussa luokan ensimmäinen, Aurassa kesäkuussa luokan kolmas ja Ikaalisissa heinäkuussa luokan kolmas, saavuttaen tuon TK2 tuloksen. Lisäksi Mocca oli suorittamassa luonnetestin sekä läpäisemässä BH-kokeen saaden hyväksytyn PAKK1 tuloksen ja tuon BH tunnuksen nimensä eteen. 
Näyttelyissä kävimme viime vuonna vähemmän kuin edellisvuonna, jolloin saimme sertimme kasaan. Kävimme kuitenkin piipahtamassa ensimmäistä kertaa ulkomailla näyttelyssä, juuri joulun korvilla Tukholman Voittajassa saaden hyvän arvostelun ja ja pitkästä aikaa taas ERI-arvostelun muutaman Suomessa saadun EH:n jälkeen. 
Aloitimme poikien kanssa myös rally-tokon, jossa pääsemmekin tulevana lauantaina Moccan kanssa virallisesti starttaamaan. Olimme 30.12. mölli rally-tokokisoissa Moccan kanssa piipahtamassa, josta tuo sai pisteiksi 95/100. Lauantaita jälleen paljosti jännittäen! 
Jekkun kanssa harrastimme viime vuonna säännöllisesti myös agilitya ja tuon harrastuksen on tarkoitus jatkua myös tänä vuonna. Jekkulle on kuitenkin varattu myös luustonkuvausaika, joten vielä noiden kuvien myötä tiedämme enemmän, mihin suuntaan meidän aksa-harrastus kulkee. Toivotaan, ettei tuolla muutoksia luustossa ole ja pojan lempiharrastus voi edelleen jatkua. Jekkua ei kuitenkana ole kuvattu virallisesti, joten tästä syystä nuo kuvat nyt otetaan; vielä ei ole päätetty otetaanko virallisina vai ihan vai virattomina ;) Hinta tuossa vain ratkaisee ja tuo selvinnee sitten kyseisenä hetkenä, miten suuri tuo hintaero noissa kahdessa on. Lievää takaliikkeiden outoutta olen ollut havaitsevani Jekkulla, mutta koska olen ihan supersuperylitarkka noiden eläinten kanssa, niin kukaan muu ei tietenkää ole huomannut mitään. Mutta saadaanpahan varmuus tähänkin asiaan, joka on todella hyvä, kun lajikin on tuollainen kroppaa kuormittava.

Tulevaa vuotta odotetaan innolla ja toivotaan, että vuosi toisi vain hyvää tullessaan ja terveyttä kaikille. Harrastuksissa ja lajeissa on suuria suunnitelmia, mutta ilman paineita :) Katsotaan, mitä vuosi tuo niiden kanssa tullessaan :D

Oikein hyvää alkavaa vuotta kaikille!


uusivuosi2015.jpg