Tänään oli ohjelmassa käydä vihdoin otattamassa tuon Moccan MyDogDNA-testi. Testi sisälsi kolme poskenrapsutustikkua, joihin kaikkiin tuli saada kunnolliset solunäytteen poskesta ja lähettää tämän jälkeen eteenpäin tutkittavaksi. 

Olin pitkään miettinyt, että tilaisin tuon testin pojille, mutta kallis hinta (norm. 129€) laittoi miettimään asiaa pariinkin otteeseen. Kun sitten syys-lokakuun tuo testi oli tarjouksessa flateille, pitihän se tilata. Sama testi tuli myös uudelleen tarjoukseen 1 000 ensimmäiselle tilaajalle rotuun katsomatta pari päivää sitten ja tilasin sen vihdoin Jekkullekin. Vielä odotellaan Jekkun testiä postista, jotta päästään testailemaan tuokin poika :) 

Eläinlääkäristä tiedustellessani tuon testin ottoa, olisi hinnaksi tullut n. 90€. Summa kuulosti todella suurelta, varsinkin vielä tuon testin hinnan päälle. Onneksi bongasin netin kautta, että meidän alueen kennelneuvoja ottaa noita testejä ihan ilman veloitusta. Upeaa! 

Niinpä siis kävimme tänään tuon testin otattamassa ja nyt odotellaan ilmeisesti parisen kuukautta, että saadaan pojan DNA-testistä tulokset. Tarkoituksena on ainakin katsoa rodun geenipoolia, monimuotoisuutta, sisäsiittoisuutta ja perinnöllisiä sairauksia. Mielenkiintoista nähdä, millaiset ovat Moccan tulokset!

Tuon testin jälkeen suuntasimme vesiallasterapiaan Doxxille Paloposken Ninalle. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt vierähtää puolisen vuotta, mutta Piiran hoidon jälkeen näin aiheelliseksi taas tuon allasajan varailla. Moccalla oli lantio ja vatsalihakset hieman jumisssa, mutta allasjuoksun aikana noita saatiin jo jonkin verran auki ja liike muuttui pidemmäksi. Moccan haasteeksi muodostui tuo altaaseen pääseminen; altaalle johtaa "kiipeilyteline", jota pitkin pitäisi ihan vain kävellä ylös. Tuo poikahan ei koskaan ollut agilityssa kovin hyvä, koska takapään hahmotus on vähän niin ja näin. Keväällä, kun kävimme tuolla altaalla tiheämpään, tuosta kiipeämisestä tuli tutumpaa, mutta jo silloin tauon jälkeen tuo vaikutti siltä kuin ei olisi koskaan kiivennytkään :P Tänään "mamma" joutui kiipeämään edellä ja poika perässä :) Kyllähän tuo sinne altaaseen saatiin ja päästiin juoksemaan. Tuossa on mukava aina huomata sen teho heti, ensinnäkin näkee, miten tuo todella tekee töitä kropallaan ja samalla myös kuluttaa energiaansa. Puolen tunnin vuoron jälkeen on hyvä pötkötellä loppuilta <3 

 

FullSizeRender.jpg