Käytiin Moccan kanssa piipahtamassa rapakon toisella puolella Tukholman Voittajassa 12.-14.12. Itse näyttely oli tuolloin 13.12., mutta matkoineen reissusta tuli hieman pidempi. Alunperin oli tarkoitus varata laivamatkat pe-ilta / la-ilta, mutta jo elokuussa nuo paikat olivat täynnä. Niinpä lähdimme matkaan perjantai-aamusta Amorellalla kohti Tukholmaa. Mocca oli elämänsä ensimmäistä kertaa laivassa - samoin minä ensimmäistä kertaa koiran kanssa laivassa. 

Tuo laivaan meno sujui oikein mallikkaasti - onneksemme hytti oli mennen tullen samassa kerroksessa autokannen kanssa. Nuo rappuset jännittävät muutenkin jonkin verran Moccaa ja olinkin jo etukäteen jännittänyt, miten tuo kiipeäminen tulisi sujumaan. Kiipeämistä ei onneksi tarvinnut harrastaa, muuta kuin paluumatkalla yhdet rappuset päästäkseen ulkokannelle. Noitahan tuo ei sitten jostain syystä kiivennyt (alas tuli oiken mallikkaasti) ja toinen puoliskoni saikin kopata Moccan (jes, rapiat 30 kg) syliin ja kiikuttaa ylätasanteelle. Sillähän siitäkin sitten selvittiin :) 

Menomatkalla laiva piti suht kovaa ääntä ja meille oli valikoitunut hytti, jossa ei ollut kokolattiamattoa vaan parketin tyylinen ratkaisu. Lattia oli hieman liukas pojalle, ja menomatkalla tuo jännitti selvästi enemmän kuin paluumatkalla. Paluumatka sujuikin mukavasti hiljaisella Viking Gracella, jossa hytissä oli tuo kokolattiamatto. Laivalla pisti kyllä kummaksuttamaan nuo koirien ulkoilutuspaikat - aivan kamalat! Pienet neliöt, joissa ties kuinka monien jätökset ja sinne oletetaan koiran menevän. Ei meillä ainakaan menty. Enkä olisi itsekään mennyt. 

Ruotsin päässä oli mukavaa, hotelli Scandic Kungens Kurva oli mukava ja samassa hotellissa majoittukin moni muukin näyttelyvieras. Hotelliin päästyään Mocca oli aivan poikki koko päivän reissaamisesta ja varmasti myös tuosta pienestä stressistä, jota laivamatka kuitenkin aiheutti. Loppujen lopuksi oli mukavaa, että olimmekin varanneet laivamatkan pe-aamu / su-aamu, koska näin jäi huomattavasti enemmän aikaa Ruotsin päässä eikä ollut aamusta kiire näyttelyyn tai näyttelystä pois. Ehdittiin tekemään hyvin ostoksiakin näyttelyssä ;)


DSC_0082.jpgDSC_0091.jpgDSC_0092.jpg

Näyttelypäivä oli lauantaina. Flattien kehiin oli ilmoittautunut yhteensä 69 urosta ja 75 narttua. Mocca esiintyi avoimessa-luokassa.

Tukholman Voittaja 13.12.2014
tuomari Tiina Illukka

Pyymäen Oman Onnen Mies ÖKL EXC (avo eri)

"Stor och kraftög (?) med bra proportioner. Fint huvud med mörka ögon och små örön. N kort i halsen. Välvinklad. Bra benstomme. Kort muskulös länd. Rör sig med bra drive."


DSC_0077.jpg